Friday, January 21, 2011

TREZIREA SPIRITUALA part. 1

In ultima vreme ma preocupa un subiect important, o dorinta arzatoare sa vad orasul in care locuiesc, tara in care locuiesc, sa vad Gloria lui Dumnezeu peste intreg pamantul.

Trezirea spirituala, un subiect poate asa de complex dar cu interes din partea tuturor celor pasionati de Dumnezeu. Cu totii dorim o biserica, o comunitate care sa traiasca pentru Cristos. Am citit atat de multe carti despre trezirea, si sunt bune, dar ceea ce voi impartasi aici sunt gandurile din partea lui Dumnezeu pentru mine, pe care le'am primit intr'o zi in timpul meu devotional.

Prima intrebare pe care mi'am pus'o a fost "Ce este de fapt trezirea spirituala", ce inseamna trezire. Asa ca m'am pus si am cautat in dictionar. Trezire inseamna sa readuci la viata, sa restaurezi effectivitatea. Si normal trezirea spirituala este o lucrare a lui Dumnezeu, dar totusi avem si noi o parte despre care vom discuta in detaliu in partea a doua.

Cand vorbim de trezire spirituala trebuie sa ne concetram pe 4 directii:

1.Trezire in relatia mea cu Dumnezeu

Cea mai importanta relatie pe care o ai in viata ta este relatia ta cu Dumnezeu. Aceasta trebuie sa fie prioritatea ta numarul 1. Sa ajungi mai aproape de Dumnezeu, in intimitate cu El. Dorinta mea pentru mine si pentru tine este sa fim asa de aproape de Dumnezeu incat sa ii simt bataia inimii. Poate ca relatia ta cu Dumnezeu s'a racit, sau poate doar continua asa intr'o monotonie fara viata. Trezire in relatia ta cu Dumnezeu inseamna sa te indragosteti din nou de El, inseamna viata, inseamna intimitate cu El. 

2. Trezirea in casnicia noastra si familia noastra.

Casnicia sau familia este prima institutie creata de Dumnezeu. In Genesa citim ca Dumnezeu a creat omul, barbatul si femeia iar ei au fost un singur trup. In primul rand trebuie sa lucram sa ne rugam pentru familiile noastre. Relatiile dintre sot si sotie, dintre parinti si copii. Prima responsabilitate pe care o ai in fata lui Dumnezeu nu este biserica ta, sau locul tau de munca ci este casnicia ta, familia ta.

Secolul 21 este un secol in care diavolul loveste foarte mult familiile. De fapt chiar de la inceput diavolul a incercat sa rupa aceasta legatura pe care Dumnezeu a format'o. Diavolul stie ca o casnicie sanatoasa, o familie sanatoasa inseamna o biserica sanatoasa si nu doar sanatoasa, dar puternica.

Asa ca haideti sa ne punem in gand sa aducem o trezire in casnicia noastra, in familia noastra. Metoda prin care vom face lucrurile astea o vom discuta putin mai tarziu.

3. Trezire in biserica noastra.

Urmatoarea pe lista este biserica noastra. Daca dorim o readucere la viata a comunitatii in care traim, trezirea incepe de la relatia noastra cu Dumnezeu, apoi de la  familia noastra, iar apoi continua in biserica noastra. Fiecare din noi am dori ca biserica noastra sa fie plina de viata adevarata care este Cristos, fiecare din nou am dori ca Dumnezeu sa'si lase prezenta simtita permanent, nu doar din cand in cand, ci am dori ca prezenta lui Dumnezeu sa locuiasca simtita in biserica noastra.Cu totii dorim o biserica care indeplineste scopurile pe care Dumnezeu le are cu privire la ea.

Biserica locala din care faci parte este o parte trupul lui Cristos, mireasa lui Cristos, biserica universala, dar in acelasi timp biserica ta locala este trupul lui Cristos. Iar tu esti un madular, esti o parte din acest trup. Trezire inseamna readucere la viata, de aceea biserica ta, trupul lui Cristos trebuie readus la viata, madularele dintre care faci si tu parte trebuie readuse la viata.

3. Trezire in toate bisericile crestine.

Daca ne gandim sinceri, cand ne gandim la trezire spirituala, ne gandim la biserica noastra care se trezeste la viata si apoi ne gandim la toti oamenii necrestini care sa ajunga intr'o relatie personala cu Cristos, dar sa se intample in biserica noastra. Dar trezirea spirituala intrece limitele bisericii noastre. Ar trebui sa dorim trezire spirituala in bisericiile de alte denominatiune ca si noi. Sa ne rugam si sa dorim ca Dumnezeu sa rupa lanturile traditiei care inca tine legata biserica din Romania. Sa dorim sa vedem in Biserica Penticostala darurile Duhului Sfant in functiune , sa dorim sa vedem Biserica Baptista intr'o relatie pasionala cu Cristos, sa dorim sa vedem Biserica Ortodoxa intr'o relatie cu Cristos, botezati de Duhul Sfant. Sa dorim o trezire in biserica lui Cristos din orasul tau, din tara ta. Biserica locala din care faci parte este doar o parte, un madular din BISERICA UNIVERSALA a lui Cristos.

Iar apoi trebuie sa ne aducem aminte ca nu este vorba despre inaintarea bisericii noastre (ceea ce nu este gresit, dar sa nu ne oprim aici) este vorba despre Imparatie lui Dumnezeu care sa fie extinsa pe pamant, in orasul tau, in tara ta. Exact asa cum ne indeamna Isus in modelul de rugaciune pe care il gasim in Matei ('Vie Imparatia Ta').

Daca trezirea spirituala se va intampla in primul rand in familia ta, apoi in biserica ta locala, apoi in bisericiile din orasul tau, cu siguranta se va extinde in comunitatea ta.

Si sincer cu totii stim si credem si simtim in spiritul nostru ca ceva este pe cale sa se intample in Romania, ceva in realmul spiritual se va intampla. Iar eu doresc si ma rog si cred ca va fi mult mai mult decat o trezire spirituala va fi o Revolutie Spirituala.

Cuvantul revolutie inseamna : o intoarcere, o schimbare drastica in modul de a gandi si a actiona, o schimbare de autoritate, guvernare. Eu personal vreau sa vad o Revolutie Spirituala ce va avea loc in Romania, o tara care sa se intoarca la Dumnezeu, o tara care sa se afle sub autoritatea lui Dumnezeu, o tara, un popor ghidat de Duhul Sfant. Vreau sa vad romanii, un popor sfant, o semintie aleasa.

Cred din toata inima ca Dumnezeu are un VIS pentru Romania si ma rog  ca acel vis sa devina realitate.

Acum la incheiere va multumesc pentru timpul ce l'ati luat sa cititi aceste ganduri si sa continuam toti sa dorim sa ne rugam pentru aceste lucruri.
God bless,

A.W.

No comments:

Post a Comment